IPC: huidige (korte) periode afgesloten

Geplaatst op vrijdag 14 februari 2020

In de afgelopen week (week 7) is de huidige IPC-periode afgesloten in de verschillende groepen.

Breiles in groep 5

In groep 5 waren de ouders in de klas om alle resultaten te bewonderen en de enthousiaste verhalen van de kinderen aan te horen.

De kinderen van groep 7 hebben gezamenlijk hun IPC-thema afgesloten door in groepjes elkaar te overtuigen van de voordelen van een fictief product. Het doel hiervan was je bewust te worden van hoe reclame je gevoelens kan manipuleren en je kan verleiden tot (ongewilde) aankopen.

In groep 6 hebben de kinderen elkaar gepresenteerd wat hun leerpunten en ervaringen zijn geweest in het behandelde IPC-thema.

Groep 8 heeft zijn IPC-thema niet kunnen afsluiten door het plotselinge ziekbed van Ria, die door een griepje werd geveld. Duidelijk is wel dat de kinderen van groep 8 nu op de hoogte zijn van wat seksualiteit inhoudt en hoe je op een verantwoorde wijze ermee omgaat.