Ruimtelijke opening

Geplaatst op vrijdag 28 februari 2020

Op donderdag 27 februari jongsleden is een nieuwe IPC-unit van start gegaan met als centraal thema: de ruimte om je heen. Deze IPC-unit wordt schoolbreed opgepakt, want zelfs de kleuters sluiten nu bij dit thema aan.

De kleuters gaan de komende weken alles leren over het leven van een astronaut. Hun opening bestond uit het eten van brood met chocopasta in de ruimte.

De kinderen van de middenbouw konden letterlijk met een speurtocht de wereld om hun heen ontdekken.

Door de hele school waren letters verstopt die met (foto)aanwijzingen waren te vinden. Uiteindelijk vormden de letters de naam van hun thema: Onze wereld.

De kinderen in de bovenbouw stapten een verduisterde school binnen en het leek net alsof ze in het universum zelf waren beland. Overal flonkerden sterren, schenen manen en liepen aliens rond; een ruimtelijke opening. Zij gaan zich de komende weken richten op de planeet aarde in de ruimte. Tijdens de opening mochten ze ervaren in hoeverre je een ei kan beschermen tegen de zwaartekracht bij een vrije val.