Inschrijven

Wanneer uw oog is gevallen op de Regenboog verzoeken we u vriendelijk om een afspraak te maken voor een gesprek en een rondleiding door de school. U kunt dat doen op telefoonnummer 0320 –226181 of via directie.regenboog@stichtingschool.nl. Dit is ook mogelijk in deze tijden van corona.

We maken met u een afspraak, liefst op dinsdagochtend, zodat de leerkracht van groep 1-2 u rond kan leiden. Een ander tijdstip kan natuurlijk ook in overleg.

Wanneer u de rondleiding heeft gehad en u een goed gevoel heeft bij onze school en in wilt schrijven, vragen we u om dit per mail te laten weten. Onze administratief medewerker stuurt u het inschrijfformulier. U vult dit in en stuurt het retour, vervolgens ontvangt u een bevestiging.

Rond zes weken voor uw kind vier jaar wordt ontvangt u een uitnodiging om te komen wennen. Gemiddeld kiezen we voor drie wenmomenten, de leerkracht doet een voorstel.

Wanneer er bijzonderheden zijn en uw kind bijvoorbeeld heel specifieke onderwijsbehoeften heeft, nemen wij 6 weken de tijd om te onderzoeken of wij uw kind wel kunnen bieden wat het nodig heeft. Wij kunnen een heleboel maar heel soms lukt het niet. Dan hebben wij zorgplicht en helpen wij u zoeken naar een school die beter geschikt is. Is dit proces aan de orde, dan laten wij u dat weten.

Natuurlijk willen wij uw kind graag verwelkomen. We hopen dat u voelt en ziet wat een fijne school De Regenboog is. Wij wensen u vooral veel plezier tijdens het bezoeken van scholen, het gaat toch om een mijlpaal in het leven van uw kind.