Onze visie

Onze belofte

Wij zien jou, vanaf het moment dat je bij ons binnenkomt tot het moment dat je ons weer gaat verlaten met een rugzak vol bagage. Wij helpen jou om die rugzak te vullen met de kennis en vaardigheden die je nodig hebt, passend bij jouw niveau en met oog voor jouw talenten.
Samen maken we de toekomst.

Onze missie

Op de Regenboog willen we het verschil maken in het leven van een kind. Er is wat ons betreft niets mooiers dan een kind waarbij het kwartje valt, dat het ‘Wow!’ – gevoel krijgt over zichzelf. Wij zijn dol op het ontwerpen van onderwijs dat ervoor zorgt dat onze kinderen actief bezig zijn met leren. Door open en betrokken te zijn, door verschillen te zien en te waarderen, daarop in te spelen, bieden wij
onze kinderen een veilige leeromgeving.

Visie op leren

Leren is het opdoen van nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden. Een goede leerkracht is de spil in het leerproces van kinderen maar je leert ook van- en met je klasgenoten. Wij ontwerpen een rijke leeromgeving, nemen kinderen mee in de lesstof, boeien, openen deuren waarvan kinderen niet weten dat ze bestaan. We houden je dichtbij als dat nodig is en laten je los, op onderzoek uit waar dat kan. Wij zien en waarderen verschillen, sluiten aan met onderwijsaanbod dat bewezen werkt. Leren lukt in een prettige omgeving die gericht is op leren, die in harmonie is en waar je mag zijn wie je bent.

Onze kernwaarden

Samen, Open, Betrokken.
Met humor en toewijding.